Со нови борбени возила Американците го засилуваат военото утврдување долж украинската граница (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Америка и НАТО го зголемуваат бројот на војска и оружје на границата на својот сојузник Украина.

Најголем број на ново оружје и орудија се стационираат на границата на Романија со Украина, од каде брзо може да се влезе на украинска територија.

На социјалните мрежи веќе се појавија и првите видеа на кои може да се види како американски борбени возила, тенкови и оклопни транспортери патуваат кон границата.

Украина во моментот е центарот на судир на интереси меѓу САД и НАТО од една страна и Русија.

По обвинувањата против Русија дека собрала 100.000 војници на границата со Украина, САД и Велика Британија започнаа уште пожестока кампања за вооружување на Украина.