Случај кој ги крена Британците на нозе: Силувал девојче, па судот го ослободил оти бил млад за в затвор


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Британската јавност е гневна и на нозе по неверојатната пресуда со која 21-годишниот силувач стана слободен човек. Судијата на Врховниот суд одлучи дека Шон Хог, кој имал 17 години за време на силувањето, е премлад за во затвор.

Шон (21) излезе од судот како слободен човек. На 17 години нападнал и силувал 13-годишно девојче во парк. Судијата оценил дека е премлад за затвор, го осудил на 270 часа општествено корисна работа и го ослободил силувачот.

Овој случај ја потресе Велика Британија пред четири години и многумина очекуваа висока казна. Наместо тоа, добија силувач кој слободно шета меѓу луѓето – и децата.