Што треба да направите пред аналниот секс?


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Аналниот секс може да овозможи големо задоволство. За ништо да не тргне „наопаку“ важна е добра припрема.

Голем број на жени тврдат дека не сакаат да испробаат анален секс. Од друга страна, голем број на жени признаваат дека тоа е едно фантастично искуство. Експертите тврдат дека аналниот секс не значи дека ќе биде болен, се разбира ако добро го припремите и изведете.

Комуникацијата е најважна

Многу е важно отворено да разговарате со партнерот за тоа, па дури и ако имате страв од анален секс. Во никој случај не дозволувајте задоволството да биде еднострано.

Дали е се чисто?

За да се опуштете за време на анален секс, многу е важно да бидете чисти, односно хигиената да биде на високо ниво. Искапете се пред сексот, а страниците од аналниот отвор дополнително исчистете ги со влажни марамици.

via GIPHY

Земете си доволно време

Мажот никогаш не смее без предигра да „влезе внатре“ бидејќи тоа може да биде доста болно. Задолжително на почеток користете лубрикант. Бидејќи анусот, за разлика од вагината, не е влажен. Исто така задолжително користете кондом. После доброто подмачкување почнете со еден прст, па потоа два и кога сето ќе си дојде при себе нека следува остатокот.