ЦРНИ ПРОГНОЗИ: На Земјата и се заканува катастрофа!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Oд 2070 година може да се очекуваат многу екстремни олуи, пожари и неподносливи топлотни удари, а во 2100 година наша планета ќе биде негде измеѓу „малку топло и многу потопло отколку денес“.

Глобалното затоплување за 15% ќе го премине најлошто предвидување на УН експертите, а температурата ќе порасне за 4 степени, а тоа е за 2 степени повеќе од границата која експертите ја поставија. Патрик Браун и Кен Калдеира, климатолози од институтот во Калифорнија пресметаа дека глобалното затполување ќе биде многу појако.

„Резултатите од нашите истражувања покажаа дека ќе биде уште пострашно отколку што е предвидено“ предупредуваат Патрик и Кен.

„Добрата вест е да знаеме повеќе за иднината на климатолошките случувања, а лошата е што ќе биде многу потполо отколку што предвидовме“ вели професорот за меторологија Вилијам.

Исто така предвидено е дека ќе има пораст на штетните емисии, односно до 2100 година таа бројќа ќе биде многу голема и високо над границата.

„Не постои начин како да го запреме глобалното затоплување. Се што се случи до сега длабоко е вкоренето во климатскиот состав. Штетните емисии неможеме да ги запреме“ велат научниците.