Штериев нов претседател на Совет на јавни обвинители


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Советот на јавни обвинители доби нов претседател. Коле Штериев е новиот  обвинител кој ќе седне на челната позиција во советот.

Бил единствен кандидат и добил поддршка од мнозинството членови. Тој порача дека е свесен за нарушениот углед на институцијата меѓутоа ќе работи на подобрување на нејзиниот углед. Најави дека институцијата во иднина ќе биде потранспарентна. Најголемите забелешки поврзани со СЈО и третманот на Катица Јанева рече дека советот воопшто не требало да расправа дали на Јанева да и бидат дадени предмети.