Шест месеци условно за Ламбе Алабакоски за подметнатниот пожар во бугарскиот културен центар


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Ламбе Алабакоски доби условна казна од шест месеци за потпалувањето на културниот центар „Ванчо Михајлов“ во Битола.

Информацијата ја потврди неговиот адвокат. Судот ја донел одлуката минатата недела а од денеска пресудата е правосилна.

Настанот се случи во јуни годинава, алабаковски потоа за време на истрагата го призна делото а условната осуда е со утврдена казна затвор во траење од шест месеци, доколку во период од една година не стори ново кривично дело.

По подметнувањето на пожарот , Алабакоски беше притворен а неколку дена подоцна беше пуштен во домашен притвор и му беше овозможено да се брани од слобода. По пресудата, на пејачот му се вратени двата пасоша, македонскиот и американскиот.