Саалах го доби најнеобичниот портрет: Русинка го наслика со нејзинте гради! (фото)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Русинката Ирина Романовска во својата татковина е позната како сликарка која слика со – градите!

Портрети со оваа чудна техника на Романвоска имаат бројни личности, помеѓу кои е Владимир Путин, а последен во низата кој се најде на нејзиното платно е египетскиот фудбалер Мохамед Салах.

Мора да се признае дека портретот кој го наслика со своите гради навистина наликува на фудбалерот, а и самата сликарка своето дело го прокоментира огласувајќи се на друштвените мрежи.

„Следам фудбал и ги сликам само најпопуларните играчи“, изјави оваа сликарка.