РЕК го исклучи првиот блок од мрежата


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Првиот блок на РЕК Битола синоќа во 22 часот беше исклучен од мрежа и не е во функција – информацијата на брифинг со новинарите ја соопшти првиот човек на МЕПСО, Орхан Муртезани.

МЕПСО добиле информација дека исклучувањето е планско, но засега не се знае кога ќе биде вратен во мрежа.

Во неделата ноќта и ТЕЦ Осломеј беше исклучена од мрежа.