Продолжува периодот на стабилно, суво и релативно топло време

Претежно сончево со умерен северен ветер. Минималната температура од 7 до 16, а максималната. Од 26 до 33 степени. УВ=6

И во Скопје ќе биде сончево со слаб северен ветер. Температурата 12 / 30 степени.

Продолжува периодот на стабилно, суво и релативно топло време со просечни дневни температури за овој период од годината.