Славни

Приватно со Роџер Федерер – еве зошто ЧОВЕКОВ Е ЦАР!

„Со кого сака реванш од твоите противници? Кое е најшвајцарското нешто поврзано со тебе?“ и серија други кратки и конкретни прашања на кои тениската легенда и одговараше без задршка и без многу мислење.

Екипата од Vogue на Федерер му постави вкупно 73 прашања на терените од Вимблдон, каде тој можеше слободно да се шета по тениската трева, но новинарот и снимателот немаа дозвола за тоа.

На скратената снимка подолу можете да чуете какви прашања доби и какви одговори даде Федерер, кои докажуваат дека човеков е вистински цар и како спортист и како карактер.

А еве го и целосното видео од прилогот на Vogue посветен на тенисерскиот ас.

Advertisements
To Top