Претседателот Пендаровски го потпиша Указот за Законот за попис на населението


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓После извршените консултации со правните експерти, македонскиот претседател Стево Пендаровски го потпиша Указот за прогласување на Законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија, кој треба да се изврши во 2021 година.

Пендаровски очекува процесот на спроведување на пописот да не се политизира, велат од неговиот кабинет, а добиените податоци да бидат од корист за севкупниот развој, со што ќе се овозможи формулирање на долгорочни стратегии во виталните области во државата.