Актуелно

Прес-конференција на СЈО денес на пладне

Точно во 12 часот, во просториите на Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, споменатото обвинителство ќе одржи прес-конференција.

Пред една недела, СЈО го објави последниот извештај за сработеното. Според него, СЈО продолжило со преслушување, обработка и анализа на вкупно 606.555 аудиоснимки со кои располага ова јавно обвинителство, при што обработени се 85% од вкупниот број аудиоснимки, што е 15% повеќе во споредба со претходниот извештај.

Advertisements
To Top