Премиерот Заев се сретна со пратеникот Кастриот Реџепи


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Денеска, во просториите на Владата на Република Македонија, премиерот Зоран Заев се сретна и разговараше со пратеникот Кастриот Реџепи кој беше клучен за закажаната собраниска седница на која требаше да се гласа довебра на актуелната Влада да не се одржи.

Премиерот Заев и пратеникот Реџепи уште еднаш ја потврдија заедничката заложба за одржување и зајакнување на реформскиот и европскиот курс на земјата, како определба на огромното мнозинство граѓани на нашата земја.

Заев и Реџепи низ разговорот потенцираа дека во последните години државата и народот направија големи чекори за обезбедување сигурна и безбедна иднина, при што изразија уверување дека народната волја за мирно и заедничко живеење во Македонија и натаму ќе биде изразена преку стабилно демократско мнозинство во Парламентот.

Двајцата соговорници се согласни дека односите меѓу Македонците, Албанците и сите други етнички заедници во Македонија се братски, пријателски и другарски и дека сите политички чинители имаат и обврска и одговорност овие односи да ги негуваат и унапредуваат.

На средбата беа изнесени очекувања за конечно исполнување на ветувањата од страна на Европската Унија и за одржување на првата меѓувладина конференција со Македонија, со што би започнале преговорите за членство на нашата земја во ЕУ.