Позитив на денот: Мачето е на „седмо небо“, а за тоа докажуваат и неговите дланки (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Сите луѓе забележаа дека мачето во одредена ситуација ги стиска рацете на луѓе, а понекогаш и другите животни. Некои тоа го викаат масирање.

Малото маче тоа го прави за време на цицањето, ги става рацете околу брадавиците од мајката и стимулира проток на млеко. Најчесто со тие движења се сигнализира дека се чувствува прекрасно.

Погледнете: