Повисоки цени на регистрациите за возила – за постарите ќе се плаќа повеќе


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Годишната регистрација на возила е поскапена, не заради техничкиот преглед туку повисоката еколошка такса велат од станиците за технички преглед.

Од 400 до 700 денари е за патнички возила и 1050 до 1900 за товарни во зависност од староста и зафатнината на возилото. Па така постарите возила плаќаат повисока еколошка такса, објави ТВ21.

Поскапувањето се должи на еколошката такса, велат од станиците за технички преглед.