Постојано правите погрешен потег: Еве го решението да го задржите лебот свеж!


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Извештајот на тема, храната и нејзиното складирање кое го спроведе Универзитетот во Небарска, покажа дека лебот каде и да го држиме, доколку е на собна температура, ќе пропадне за најдолго една недела, а често и пократко.

На сето тоа, бавните буѓи кои патуваат низ воздухот стигнуваат до лебот, имаат долги корени, често им треба повеќе дена да се покажат во плаво-зелена нијанса по која ги препознаваме.

Затоа, препораката на експертите е лебов да го чувате во замрзнувач или фрижидер.

Во овие ситуации шансите да се појави буѓа на лебот се минимални, а може да истрае и три месеци.

Кога ќе го стоплите, ќе делува како свеж, штотуку купен. Ако лебот го јадете и користите, само држете го во фрижидер, во кеса за замрзнување.

А ако не го јадете следните дена, исечете го на кришки исфрлете го воздухот и замрзнете.

Кога ќе сакате да го одмрзнете лебот, загрејте го или во микробранова на 15 до 25 секунди, или на решетките од рерната на 160 степени на некои пет минути.