Порно глумците предупредуваат: Не копирајте го дома тоа што го гледате во порничите

порно

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Една од темите за која најмногу се дискутира, кога се во прашање порно филмовите е како тие влијаат врз очекувањата на сексуалниот живот на гледачите.

Порно глумиците Луси Би, Рајан Џејмс и Лус Дин откриваат како е да работите во порно индустрија, односно како тоа искуство влијае на сексот во нивниот живот.

Според нивните искази, постои голема разлика помеѓу она што се случува во порно филмот и сексот во приватниот живот.

„Мојата девојка кои се занимаваат со оваа работа често прашуваа како ќе го направиме тоа, ќе испробаме пози од филмовите? Јас им кажувам дека може, но тоа нема да биде задоволство. Супер то изгледа на камера, но то е само фантазија“ вели Дин.

„Вистинскиот секс не е совршен, но не мора и да биде. Постојат оние смешни моменти кога ќе поттикнеме или страствени моменти кога се гледаме. Во порничите тоа го нема“, додава Би.

Сепак признаваат дека нивната професија има свои привилегии.

Најважно е дека денес не се срамат од тоа што сакаат или не сакаат во сексот. Би изјавува дека поради својата работа научила дека комуникацијата во врската е најважна.

„Порничот ми пружи способност да имам искрена расправија со партенерот, во вистинскиот живот и на снимањето јасно кажувам што ми е добро, а што не“ вели таа.

Од друга страна и сама научила да го слуша својот партнер и да не го осудува поради неговите потреби.

„Сакам да кажам дека не треба да го копирате она што го гледате во порно филмовите само затоа што изгледа добро. Ако еден партнер нешто не сака, не треба да објаснувате зошто не го сака тоа. Фокусот мора да биде на обостраното уживање во сексот“ рече Рајан.