Поради „ОНА НА ЛИЦЕТО“ не може да најде чесна и нормална работа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Бившиот гангстер Пук Кирека решил од корен да го смени начинот на својот живот и да ги напушти криминалните води, па за таа цел ослабе 30 килограми и се посвети на чесен живот, со надеж дека ќе најде чесна и пристојна нормална работа.

Но, огромната и маркантна тетоважа која ја има направено преку целото негово лице му претставува голема пречка во барањето нормална работа. Поранешниот мафијаш од Нов Зеланд вели дека почнал и да игра рагби , да живење здраво и да сед грижиза своите три деца. Но , тоа тешко му оди без работа, а никој не сака да го вработи поради страшниот изглед.

Во 2008 завршил во затвор, а по излегувањето решил целосно да го смени својот начин на живот. Вели дека има идеја да отвори свој бизнис за спортска рекреација, но свесен е дека минатото и тетоважата му се проблем .

На социјалните мрежи добива поддршка од младите луѓе, кои го охртабруваат да не се откажува од идејата за животни промени. Инаку, преку цедлото лице му е испишан зборот „notorious”, што е слоган на моторџиската банда Монгрел Моб.

Истата банда годинава се најде во центарот на медиумското внимание, кога се решија да ги поддржат жртвите на нападот во џамиите во Крајстчрч.