Попладне продолжуваат преговорите за името во Њујорк

Денес, попладне, во Њујорк продолжуваат преговорите за решавање на спорот со името.

Шефовите на дипломатиите на двете земји, Никола Димитров и Никос Коѕијас ќе пробаат да ги доближат ставовите за ново евентуално име на државава. Преговорите во Њујорк ќе ги следат и претставници на САД и Германија.

Средбата треба да започне во 15.30 часот по македонско време, а по состанокот се предвидени и изјави од учесниците.