Погледнете го целиот процес: Вака се печатат банкнотите од 20 евра (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Печатењето на парите претставува сложен процес во кој што се вклучени неколку тајни детали се со цел да се зачува тајниот „рецепт“ за да се спречи фалсификување.

Дел од тајните е вметнувањето на „невидливиот“ жиг, како и на заштитната лента, а од видеото може да се види како изгледа процесот на печатењето на парите од празна хартија до финален производ.