Почнаа со функција и наплата двете нови патарини на автопатот Миладиновци – Штип


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Од денеска со функција и наплата започнуваат двете нови патарини, Преод и Кадрифаково на автопатот Миладиновци – Штип. Јавното претпријатие за државни патишта соопшти дека на наплатните рампи ќе функционира електронскиот систем за наплата.

ЈПДП во четвртокот информираше дека првите две ленти ќе бидат за возилата кои користат М-таг електронски уред, додека останатите ќе се користат за наплата во готово.

Ценовник по категории на возила:

ПРЕОД

1А Категорија – 40 денари

1Б Категорија – 70 денари

2-ра Категорија – 100 денари

3-та Категорија – 180 денари

4-та Категорија – 270 денари

КАДРИФАКОВО

1А Категорија – 30 денари

1Б Категорија – 50 денари

2-ра Категорија – 80 денари

3-та Категорија – 150 денари

4-та Категорија – 220 денари

Изградбата на двете патарини чинеше близу 5 милиони евра.