Почина хирургот Горан Беговиќ – еден од најгласните доктори во синдикатот на Клиничкиот центар во Скопје


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Асоцијација на специјализанти и млади лекари објави дека почина Горан Беговиќ, субспецијалист хирург, кој воедно беше и еден од најгласните синдикалци.

„Со огромно жалење и неверување објавуваме дека денес починал Д-р Горан Беговиќ, субспецијалист хирург. Др.Беговиќ беше и Претседател на Самостојниот синдикат на вработените во Клинички центар Скопје, и како претседател на ССКЦ оствари многу за сите колеги, дел од Клиничкиот центар. Доктор Беговиќ секогаш ќе биде дел од Синдикатот на Клинички. Нека ти е лесна земјата и вечна ти слава почитуван докторе!“, порачаа од АСМЛ.

Беговиќ беше синдикалец кој се бореше за повисоки плати за докторите. Тој во изминатите години работеше на спроведување на колективниот договор, но и за подобри услови во здравството. Беговиќ го потпиша и анексот на колективниот договор за зголемување на коефициентот на медицинските сестри. Докторот беше еден од најгласните и во 2015 година, кога на протести бараше правда за негови колеги.