Актуелно

Платил казна со службени пари: Кривична за директорот на струмичкиот Здравствен дом

Струмичката полиција поднесе кривична пријава против В.Ч. (57) од Струмица, директор во ЈЗУ Здравствен Дом Струмица, поради постоење основи на сомнение за сторено кривичнo делo злоуопотреба на службена положба и овластување.

Од страна на Државниот пазарен инспекторат било изготвено решение и прекршочен платен налог, со кој за сторен прекршок биле казнети правното лице ЈЗУ Здравствен дом Струмица со казна во износ од 46.125 денари и управителот на правното лице, односно Директорот со глоба во износ од 13.838 денари.

Пријавениот ја злоупотребил неговата службена положба и овластување со тоа што казната во износ од 13.838 денари која се однесувала за него како одговорно лице ја платил од касата на правното лице, соопштија од полицијата.

Advertisements
To Top