Пет едноставни правила за нега и одржување на вашите кожени ташни


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Кожените торби, помали или поголеми по формат, се одраз на класа и стил секојдневниот моден контекст. Затоа, особено е важно како се грижите за нивното одржување, за да не го загубат својот сјај и убавина.

Одржувањето на кожена торба е многу едноставна процедура, бидејќи главната работа е да се разбере што може и што не може да се направи.

Прво правило

Првото нешто што и треба на кожата е кислород. Во никој случај чантите не треба да се чуваат во кабинети под слоеви од други ташни или работи, а особено не ставајте кожни чанти во торба или ќеса, бидејќи материјалот на чантата нема да „дише“.

Второ правило

Друга работа што и е потребна на чантата е повремено да ја навлажнувате со специјални креми и спрејови кои можат да и дадат сјаен изглед, како и да го одржат материјалот мек. Сигурно нема да биде проблем да купите специјална крема за вашата чанта во продавниците на вашиот град. Консултантите ќе ви кажат како најдобро да ја подмачкате вашата кожна чанта. Имајте предвид дека не треба да користите раствори со висока содржина на алкохол за да ја избришете чантата.

Трето правило

Трето, бидете внимателни со сонцето. Обидете се да ја чувате торбата подалеку од директна сончева светлина. Покрај тоа, и директна светлина од електричната сијалица може да биде штетна за чантата.

Четврто правило

Грижата за кожна чанта исто така вклучува и внимателност при сушење – не оставајте ја во близина на грејач. Кога бришете прашина, користете сува крпа, бидејќи влагата може да биде штетна за торбата. Ако е можно, заштитете ја кесата од влага, но тоа е исклучително тешко бидејќи е тешко да се сокрие од снег и дожд, а уште повеќе да се спречи торбата да се навлажни.

Петто правило

Советите за грижа за кожна чанта може да варираат. Но, исто така е важно само да ја почитувате големината на торбата и количината на она што го ставате во неа. Обидете се да не ја наполните торбата со многу работи, бидејќи тоа може да предизвика да ја изгуби формата, рачките на чантата може да се истегнат. Кога ја чувате чантата, можете да ја наполните со стуткан весник за да ја задржи формата.