Падна снег во Сахара (видео)

Сите сме сведоци дека претрпуваме климатски промени, а дополнителен доказ за тоа ни е и снегот кој падна во најтоплото место во светот, пустината Сахара.

Снегот почнал да паѓа во неделата наутро. Снежната покривка достигнала 40 сантиметри, но се стопила до вечерта. Ова е втора година по ред во Сахара да падне снег, а во последните 37 годни снег паднал четири пати.