Овие се четирите сексуални проблеми кои ги мачат жените!

Сексот генерално е едно од најубавите искуства на светот, ако е со личност која ви е важна и двајцата знаете што да правите за да си угодете еден на друг. Многу жени „маки мачат“ со овие четири проблеми за кои треба често да се разговара.

Недостаток на сексуална желба

Најретко се јавува кај млади жени, што е сосема логично, но понекогаш се појавува и кај девојките на возраст од 20 и 24 години. Најчесто со овој проблем се соочуваат од 50 до 60 години, а некои со овој проблем се соочуват поради стрес, исцрпеност и константен умор.

Недоволна влажност

Оваа е многу важна ставка која често недостасува, а тоа прави проблеми, бидејќи сексот не е добар ако се суви деловите од интимното подрачје. За овој проблем да се реши потребни се лубриканите и слични помагала, кои сексуалното искуство ќе ви го направат супер.

Недостаток или потешкотии со постигнување на оргазам

Овој проблем, за разлика од првиот се случува во помлади години, а тоа е така бидејќи жените често ги менуваат сексуалните партнери, поточно нивниот сексуален живот станува побогат, па така тешко можат да се задоволат.

Болка за време на секс

Болка за време на секс може да се појави од различни причини, а додека кај младите жени, односно кај жени на возраст од 16 до 19 години тоа е честа појава поради развивањето на телото и хормоналните промени. Кај жените постари од 50 години, тоа се појавува поради менопауза и промени во хормоните.