Остриот УМ може да ве оддржува во староста: Еве кои пет работи треба да ги правите и да уживате во нив

Повеќето од она што го сметаме за здраво не е секогаш забавно, но тоа не треба да биде така кога се работи за забавување на процесот на когнитивно опаѓање кој доаѓа во староста.

Играњето на друштвени игри е еден од петте добри начини како да го одржите мозокот во добра форма, според германски експертски весник. Добрата форма се оддржува и со вежбање, особено со танц.

Помалку очигледен избор би бил „поздрав за Сонцето“, низ грациозно поврзаните јога положби. Исто така уште еден од начините, според весникот е да се биде социјално активен. Па поради тоа, не се откажувајте од трачарење покрај кафето, бидејќи тоа сепак е добро за вашиот мозок.

И на крајот, користење на апарат. Иако многу постари веруваат дека тоа е комплицирано, срамежливо ја отфрлаат технологијата, овој ментален предизвик е токму она што докторите го препорачуваат.