Актуелно

Охридскиот чинар вброен меѓу петте нови македонски природни реткости

Министерството за животна средина и просторно планирање ги прогласи петте нови природни реткоски во Македонија со решенија кои беа објавени во Службен весник.

Киселичката пештера, Чинарот во Охрид, Дабот благун во село Бели, Црната дудинка од Лесново и Карактеристичен геолошки профил – Звегор се петте нови природни реткоски прогласени со ова решение.

Како што соопшти МЖСПП, решенијата за прогласување на природните реткости се објавени во Сл. весник Број 174 од 22 август 2019г. (https://bit.ly/2Mj12GB) и во Сл.весник Број 205 од 7 октомври 2019г.

Advertisements
To Top