Официјализирана соработка: Затворениците од „Шутка“ ќе ја чистат Зоолошката градина во Скопје


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Помеѓу Зоолошката градина Скопје и КПУ „Шутка“ денес беше склучена меморандум за соработка.

Ова денес беше објавено на официјалната страна.

„Проектот започна со ресоцијализација и едуцирање на осудени лица за полесни кривични дела, а понатаму ќе продолжи со волонтирање како и донации од КПУ “Шутка”. Зоолошка градина Скопје е отворена за соработка со сите државни установи и институции – се наведува во официјалното соопштение.