Одложено првото рочиште за пожарот во модуларната болница во Тетово – дел од обвинетите не се појавија во судница

Денеска се одложи првото судско рочиште за пожарот во модуларната болница во Тетово. Причината за одложувањето беше отсуство на дел од обвинетите.

Ново рочиште и се презакажа за октомври.

Пожарот во модуларната ковид болница се случи на 8 септември минатата година. Животот го загубија 14 луѓе, а повеќе пациенти беа тешко повредени.