Од полноќ на сила нови, повисоки цени на горивата

Од ноќеска на полноќ на сила стапија новите, повисоки цените на горивата.

Тоа значи дека возачите согласно понеделничката одлука на регулаторната комисија бензинот Супер-95 ќе се точи по цена повисока за еден денар односно ќе се продава по цена од 62 денари за литар.

За половина денар поскапува и Супер-98 со кој возачите ќе полнат резервоари по цена од 62 денари за литар.

Од друга страна пак цената на дизелот поскапува за 1,5 денари и ќе чини 60 денари за литар.