Ново поевтинување на горивата – еве ги новите цени


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Според одлуката која ја донесе Регулаторната комисија за енергетика, од полноќ на сила стапуваат новите, пониски цени на горивата.

Од полноќ, според новиот ценовник, ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се поевтинуваат за 1,50 денари и еден литар од овие горива од вечерва ќе се продава за 61,50 односно 63,50 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се намалува за 2,50 денари, и еден литар дизел гориво ќе чини 58.50 денари.