НОВ БИЗАРЕН ТРЕНД ОД КИНА: Жените си ги обликуваат градите со раце во облик на срце, а причината е…


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Бизарните трендови кои доаѓаат од Кина стануваат се поневеројатни и пооткачени. По мерењето струк кој не смееше да биде подебел од лист хартија и голите селфи на кои со еден прст се кријат интимните делови, жените од најбројната земја на светот имаат нова занимација – стискање на градите во облик на срце.

Кинеските социјални мрежи се полни со фотографии од жени со стиснати гради, а предизвикот е за да се покаже дека немаат мали гради – бидејќи наводно девојките со мали гради не можеле да го направат тоа. Значи, според новата кинеска шема, за да покажете дека имате доволно големи гради – треба да се фотографирате така.

Името на новиот предизвик е мошне едноставно – „предизвик за гради во облик на срце“, а почна пред неколку дена, кога една девојка во пренос во живо почна да си ја стиска дојката за да привлече повеќе гледачи. Не само што и успеа предизвикот, туку покрена цел тренд.

Иако предизвикот првенствено беше наменет за жени, набрзо на бранот се качија и мажите кои почнаа да обликуваат срца. Некои од фотките се отстранети од социјалните мрежи, бидејќи биле преескплицитни.