Неофицијално: Пендаровски кандидат за претседател на владината коалиција

Според неофицијални информации кои за медиумите интерно ги потврдиле и внатрешни извори од Бихаќка, сепак, Стево Пендаровски е изборот на владеачката коалција за претседателски кандидат.

На масата за кандидати за претседател, како што е познато во јавноста бил Пендаровски и актуелниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Дали изборот ќе падне токму на Пендаровски ќе дознаеме по одлуката вечерва која ќе се соопшти од хотелот „Хилтон“ .