Нема милион и пол евра обештетување за Камчев од Катица и Боки

Кривичниот суд ја одби тужбата на бизнисменот Орце Камчев, со кој тој бараше од Бојан Јовановски, Катица Јанева и државата, да му вратат 1,5 милиони евра.

Според судијата, Камчев нема статус на оштетен во кривичната постапка во случајот „рекет“ и несовесно постапувал кога ги давал парите и бил свесен дека тоа е кричино дело. Бизнисменот Камчев има право на жалба пред Апелациониот суд.