Не ги соблекувајте никако: Овој дел од облеката треба да биде составен дел од сексот


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Студијата спроведена на универзитетот Гронинген покажа дека носењето на чорапи во креветот ја зголемува сексуалната желба и со самото тоа го подобрува сексот. Во истажувањето учествуваа 13 парови, а оние кои во текот на сексот носеле чорапи имате повќе оргазми.

Во резултатите се наведува дека 50% од жените кои не носеле чорапи не доживувале оргазам, додека 80% помеѓу оние кои носеле чорапи доживеале оргазам. Се верува дека жените негативно реагираат на ладните стапала на нивниот партнер, а носењето чорапи е препрека за ваквото негативно чувство.

Исто така, студијата која е направена на институтот за неврологија во Холандија во 2007. година, потврдува дека луѓето кои спијат со чорапи брзо потонуваат во сон. Теоријата е дека топлите стапала ја намалуваат температурата на телото, со што се прошируваат крвните садови во телото. Овој процес создава температува која нашиот организам го поттикнува на спиење.

Носењето чорапи ги регулира ефектите од менопаузата, а исто така ја регулира телесната температура во текот на ноќта. Сепак, внимавајте чорапите да бидат совршено комотни за да не ја прекинат циркулацијата.