И нас не фаќа чадот: Со бугарски пасош полесно до патување и работа во Канада

Канада од мај ќе ги олесни правилата за патување за сопствениците на пасош од земјите на ЕУ.

За жителите на Европската унија, Канада воведува таканаречена електронска дозвола наместо виза. Дозволата ќе се издава за кратко време ќе чини 7 канадски долари. Нивната важност е ограничена до шест месеци.

За добивање на дозвола за патување и престој во Канада потребно е да се исполнат и одредени услови.

Ова олеснување е добредојдено за Македонците со бугарски пасош кои ќе можат да смеаат на шестмесечно работење во Канада.