Најскапиот град за живеење е сместен на европското тло, а каде е најефтиниот…?!

Меѓународниот економски центар Цирих и натаму останува најскап град на светот. Престолнината на Египет веќе неколку години во низа го држи местото најефтина за живот.

Иако Лос Анџелес е град со најголема куповна моќ на светот, односно во која мештаните имаат најмногу пари за купување, Цирих останува најскап кога животот и трошоците се во прашање. Зад Лос Анџелес, најбогати граѓани има во Њујорк.

Истражувањето на УБС имаше за цел да утврди кој е градот кој би бил најсоодветен за милениците на кои им е најважно во градот да можат да купат IPhone, Apple лаптоп и да гледаат Netflix. Во таа конкуренција победата несомнено ја понесе Netflix.

Од друга страна, најефтин град за живот веќе неколку години е Каиро, престолнината на Египет.