Мисовски, Мемеди и Ременски потпретседатели на Собранието на Македонија


Unboxing: Што е ново во студиото на BMG Network!? ↓↓↓


На вчерашната собраниска седница, пратениците Фросина Ташевска Ременски, Горан Мисовски и Весел Мемеди едногласно беа избрани за потпретседатели на Собранието на Република Македонија.

Нивниот избор помина без дискусија и се гласаше за сите поединечно. Сите тројца беа избрани со по 61 глас „За“ и еден „Воздржан“ без ниту еден глас „Против“.

На седницата на Собранието не учествуваа пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.