Министерот за култура го разреши директорот на Драмски театар, Роберт Вељановски

Со решение од министерот за култура разрешен е директорот на НУ Драмски театар, Роберт Вељановски.

Тој на оваа функција беше во изминатите четири години. Вељановски е дипломиран актер на Факултет за Драмски уметности, Унивезритет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје. Од 1997 година е вработен во Драмски.