Масовно труење во Тетово: Затруени над 200 работници

Вистинска драма измината ноќ се случувала во тетовска и гостиварската болница откако повеќе од двесте работници од тетовската фабрика Леар биле затруени од храна и хоспитализирани.

Во комбињата на Брзата помош биле транспортирани по десетина работници кои со повраќање, главоболка и мачнина завршиле на ургентните одделенија. Според првичните информации од полицијата, случајот бил пријавен од медицинскиот персонал во тетовската клиничка болница.