Малолетник обвинет за полов напад врз девојче

Петнаесетгодишник од Куманово извршил полов напад врз девојче.

Според податоците на полицијата, детето било во љубовна врска со девојче. Во текот на декември 2016 година на месноста Спомен костурница, момчето извршило полови дејствија над девојчето.

СВР Куманово поднесе кривична пријава против 15 годишно лице од Куманово.