Македонски железници го решија деценискиот проблем на прилепското село Тројкрсти


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Македонски железници денес потврдија дека се воведува ново Стојалиште кај селото Тројкрсти во близина на Прилеп.

Така се решава деценискиот проблем на жителите на Тројкрсти и на околината кои немаа станица за да патуваат со воз до Прилеп или Битола, иако пругата поминува непосредно до селото.

Македонски железници денес информираа дека сите патнички возови на релација Битола – Скопје и обратно ќе застануваат на новоизграденото стојалиште Тројкрсти.