Актуелно

Локални избори 2021: СДСМ VS ВМРО-ДПМНЕ – еве која партија каде победи досега

Државната изборна комисија ги објави конечните резултатите за првиот круг од локалните избори кои се одржаа вчера во Македонија од 32 општини во земјава. Гласовите во останатите општини се уште се пребројуваат.

ВМРО-ДПМНЕ победи во 19 општини, односно во: Босилово, Бутел, Велес, Виница, Гази Баба, Градско, Зрновци, Илинден, Јегуновце, Кавадарци, Карбинци, Могила, Неготино, Новаци, Петровец, Прилеп, Свети Николе, Сопиште, Штип.

СДСМ извојува победа во 9 општини: Берово, Богданци, Валандово, Делчево, Дојран, Крива Паланка, Кривогаштани, Крушево, Струмица.

ДУИ победи во три општини: Липково, Сарај и Пласница.

To Top