Легендарниот Џејми Оливер признава: Немам пари за спасување на моето царство…

Откако неговиот ланец ресторани се најде пред банкрот, популарниот готвач Џејми Оливер вложи се од својата заштедал односно 12,7 милиони фунти во неговото спасување, но таквото вложување остави сериозни последици на неговата банкарска сметка, па познатиот готвач денес повеќе нема пари, пишува Дејли Меил.

Запрашан дали тоа повторно ќе го направи во случај на поголеми финансиски потешкотии, Оливер истакна дека за тоа повеќе нема пари.

„Немам повеќе пари за дополнително подупирање на рестораните“, призна Џејми.

Додаде дека повеќе не смее да ризикува и да ги загрози луѓето кои работат за него.

Првиот ресторан, Jamie’s Italian, познатиот готвач го отвори во 2008. година, а на почетокот на оваа година затвори 12 ресторани поради долг од дури 71,5 милиони фунти.