Крвна одмазда спремана две години


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Асмир Халилагиќ од Велика Кладуша беше убиен завчера вечерта во 22 часот на улицата Махмут Зулица, а се претпоставува дека е жртва на крвна одмазда.

Асмир пред неколку дена излезе од затвор каде издржуваше казна за убиството на Хасан Граховиќ (28), кого го убил на 7 јануари 2021 година, удирајќи го во пределот на градите.

Според неофицијални информации, поради доброто владеење во затворската единица, Асмир добил ослободување од затвор и само неколку дена по излегувањето е убиен со осум истрели од огнено оружје. Него го уби Изо Граховиќ, братот на брутално убиениот Хасан Граховиќ, кој од 2021 година се подготвувал за крвната одмазда (двајцата на насловната фотографија).

Осомничениот за убиството на Изет Граховиќ без насилно однесување и отпор се предаде во полициската управа во Велика Кладуша.