Кралското британско семејство не смее да јаде школки – еве ја причината за забраната


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


На членовите на британското кралско семејство не им е дозволено да јадат школки, објави поратлот „Хер“.

Според истиот извор, ваквата „забрана“ е воведена затоа што школките спаѓаат во групата на леснорасипливи производи и постои голем ризик да предизвикаат труење.

Извори од кралското семесјтво тврдат дека кралицата Елизабета стрикно се придржува кон оваа забрана, со цел евентуалните задравствени проблеми да не ја оддалечат од нејзините обврски.

Но, за разлика од неа, нејзиниот сопруг, принцот Филип и не е премногу дисциплиниран во врска со ова забрана, па во неговата чинија понекогаш може да се најдат и морски плодови.