Истражувањата велат: Фејсбукот е клуч за неуспешна врска и раскинување!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Не е реткост социјалните мрежи да се испречат на патот на една љубов, особено што будат љубомора и недоверба.

Истражувањето е спроведено на нас 91 студент во вид на анкета, од кои 71 девојка и 20 момчиња, а сите тие одговараа на прашања врзани за влијанието на фејсбукот на нивната емотивна врска.

Ова истражување покаќа дека онлајн комуникацијата зазеде простор во реалниот живот и ја олеснуваат комуникацијата, и тоа обично е препрека помеѓу многу парови.

Па сепак, ова истражување покажа дека и жените се тие кои многу повеќе го следат онлајн животот на својот партнер, како и тоа дека токму припадниците на поубавиот пол се склони на љубомора, а дека на Фејсбук тоа дополнително се постигнува. Тие ги следат нивните пријатели, со кого ставил фотографија, бившите и слично..Во таа смисла Фејсбук станува потенцијално место за создавање на конфликти во врската.

Најчесто коментарите и лајковите се повод за љубоморни сцени.