Игор Дурловски ослободен од обвинението за терористичко загрозување

Игор Дурловски доби ослободителна пресуда во рамки на судењето за „крвавиот 27 април“, откако обвинителството не нашло доволно докази и материјал за да го осуди за терористичко здружување.

Дурловски беше единствениот обвинет кој доби ослободителна пресуда во рамки на случајот за упадот во Собранието на 27 април, 2017 година. Останатите обвинети добија високи затворски казни помеѓу 8 и 18 години.