И тој сака дом: Кенгур скрши прозор и влезе во куќа во Мелбурн (ФОТО+ВИДЕО)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кенгурите се почесто ги напуштаат природните домови и завршуваат по населбите.

Така еден кенгур ги изненади сите кога скрши стакло од прозор и влезе во куќа во Мелбурн. Сопственикот го видел утрината штом се разбудил во својот дом, а како што вели, никогаш претходно не видел кенгур.

Првата средба со ова животно беше скапа, бидејќи со скок во куќата предизвикал значителна штета. Оштетил предмети и оставил крв секаде зад себе, поради повредите со кои се здобил при влегувањето низ прозорот.

Сопственикот на куќата веднаш ја повикал организацијата за заштита на животни, која излегла на терен и го прегледала животното. Тие истакнаа дека младиот кенгур тежок 65 килограми бил исцрпен и под стрес, поради што добил терапија во вид на седативи за да го смират и изнесат од куќата.

Потоа во потполност го згрижиле, па ги санирале сите повреди кои кенгурот ги имал.

https://twitter.com/myamigocouk/status/1023868320146046976